Uuva* |
Valuutta
Tilanne Aktivoi
Esimerkkejä
Lisätietoja

Lisätietoja


Uutiset
Taustat Linkkejä


Taustat


Idea Uuvasta kehitettiin Porissa Perf-08 tapahtuman yhteydessä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa. Keskustelussa mietittiin eri keinoja, joilla uusilla medioilla työskentelevät toimijat ja taiteilijat voisivat organisoitua.

Keskustelun aikana Uuva esitettiin keinona palkita tapahtumajärjestäjiä ja esiintyjiä tekemästään työstä. Keskusteluissa "oma raha" ajateltiin hyödylliseksi myös muissa tilanteissa, joissa haluaa palkita toista, kuten tarvitessaan erityisosaamista ystävältä. Lisäksi käytiin läpi komplikaatioita, joita ilmaistyön arvottamisesta palkinnoilla voi seurata. Tämän vuoksi Uuvaa kokeillaan ennen laajempaa käyttöönottoa.

Uuvan kehitystä on innoittanut mm. Sonance Artist Networking (organisaatio on suljettu) "Kukkaraha" kokeilu, jonka aikana taidetoimijat vaihtoivat toisilleen tekemistä palveluksista laminotuja alppikukkia.

Uuvan kehitykseen on vaikuttanut myös Tero Nauhan artikkeli Taskuvaras vai poliitikko?


Ensimmäiset kokeiluasteen arvopaperit on painettu ensiluokkaiselle 100% lumppupaperille, jota käytetään taidegrafiikan valmistuksessa. Käytettävät värit ovat hienointa ranskalaista laatua. Jokainen arvopaperi on erinäköinen ja rahojen väärentäminen on paperiin painetun kuvioinnin johdosta ja numeroinnin takia mahdotonta.

Valuutan valmistus kuvakooste


Sivustoa ylläpitää Eero. Voit tilata Uuvan postitse lähettämällä postiyhteystietosi ylläpitäjälle: eero (äät) storijapan.net
Uuva toimitetaan kirjeitse heti tilauksen käsittelyn jälkeen.
Uuva* |
Valuutta
Tilanne Aktivoi
Esimerkkejä
Lisätietoja